“Управління змінами в органах державної влади”

З 5 по 8 травня на базі Центру підвищення кваліфікації, перепідготовки, удосконалення керівних працівників і спеціалістів Сумського НАУ тривали семінари для державних службовців на тему: «Управління змінами в органах державної влади». У заходах взяли участь державні службовці Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Сумській області. Під час онлайн-занять слухачі працювали над вдосконаленням власних компетентностей та оновили свої знання з питань пов’язаних з процесами підготовки до змін та їх планування, проаналізували основні моделі управління змінами, дослідили відмінності керівництва і лідерства в процесі управління змінами, більше дізналися про поняття активної інерції, навчилися класифікувати види опору змінам та виокремили для себе найбільш ефективні методи подолання опору змінам.
Невпинний розвиток технологій вимагає від сучасного державного службовця вміння сприймати зміни позитивно, знаходити у нововведеннях переваги та швидко адаптуватися в умовах постійних змін. В сучасних умовах карантинних обмежень, діджиталізації і цифровізації – все більшої актуальності набувають питання пов’язані з удосконаленням навичок адаптації до змін. Необхідно зауважити, що під час семінарів слухачі активно взаємодіяли з лекторами, обмінювалися власним досвідом щодо проявів опору змінам, передумов його виникнення і ефективних способів подолання, а також дослідили власний рівень готовності до змін.
З метою дотримання всіх карантинних вимог, навчання відбувалося в режимі онлайн за допомогою додатку Zoom. Додаткову комунікацію Центру підвищення кваліфікації, слухачів та лекторів було організовано за допомогою месенджерів та електронного листування.
За результатами навчання на семінарі слухачі отримали сертифікати встановленого зразка. Щиро сподіваємося, що вдосконаленні компетентності, оновлені та набуті знання позитивно вплинуть на результативність роботи кожного держслужбовця! Бажаємо нашим слухачам творчого натхнення та успіхів у роботі!