Завершився короткостроковий навчальний семінар для працівників харчоблоку закладів освіти, за програмою: «Санітарний регламент. Норми з організації безпечного харчування в закладах освіти». Захід був організований на базі Центру підвищення кваліфікації, перепідготовки, удосконалення керівних працівників і спеціалістів Сумського НАУ. З метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SFRS-CoV-2, навчання відбувалося в режимі он-лайн.
Завдяки високому рівню викладання лекторів кафедри технологій та безпечності харчових продуктів, слухачі ознайомилися з новими формами організації харчування, вивчали особливості безпечного поводження з харчовими продуктами для запобігання інфекційних захворювань і харчових отруєнь у сфері шкільного харчування; обговорювали методології особливостей здійснення закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти. Під час семінару викладачі не оминули своєю увагою й такі важливі питання як система управління якістю продукції НАССР та система «електронних меню». Особливу увагу викладачі приділили темі корисності молока у щоденному раціоні дітей та способам приготування страв, які забезпечують збереження вітамінів.
За результатами навчання на семінарі – слухачі отримали сертифікати встановленого зразка. Ми щиро бажаємо нашим слухачам не зупинятися на досягнутому, збільшувати власний діапазон знань з питань покращення організації харчування дітей, удосконалюючи свої професійні компетентності!