ВЕТЛІКАРІ НА СТОРОЖІ БЕЗПЕЧНОСТІ ТА ЯКОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ

Якість продуктів харчування прямо впиває на життя людини, її настрій, працездатність, фізичний та розумовий розвиток. Без якісного підходу до харчування не можливо уявити активну людину з відмінним самопочуттям, повноцінним сном та високою продуктивністю у роботі.

Небезпечні продукти харчування, що містять хвороботворні бактерії, віруси, паразити або шкідливі хімічні речовини, є причиною більш 200 різноманітних хвороб – від діареї і до онкологічних захворювань. За оцінкою ВООЗ, 600 мільйонів людей, майже кожна десята людина в світі, стали жертвами вживання неякісних харчових продуктів. 420 000 людей щорічно помирають з причини вживання небезпечних харчових продуктів.

Важко переоцінити роль фахівців ветеринарної медицини, які слідкують за дотриманням безпечності продукції шляхом ідентифікації й контролю небезпечних чинників. Саме такі фахівці, серед яких завідувачі та лікарі лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи навчалися на курсах підвищення кваліфікації за спеціальністю 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» з 1 по 12 березня.

За результатами навчання слухачі отримали іменні свідоцтва встановленого зразка.
Переконані, що оновлені знання, напрацювання, нові професійні знайомства сприятимуть якісним покращенням у процесах контролю за безпечністю харчових продуктів. Бажаємо нашим слухачам наснаги, успіхів у роботі, натхнення до улюбленої праці та невпинного професійного розвитку!